2 aprilie- Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.





Pentru a celebra această zi, consilierul educativ C.S.E.I Roman, prof. diriginți și educatori, prof. logopezi și kinetoterapeuți vor desfășura întreaga săptămână activități specifice, în semn de solidaritate cu elevii cu tulburări din spectrul autist și cu familiile lor şi pentru susţinerea demersurilor pentru înţelegerea, cunoaşterea şi terapia autismului.

Din păcate există încă atât de multe mituri false rostogolite in societate despre acest subiect!!!
Din stadiul actual al cercetărilor știm că autismul este o condiţie permanentă de viaţă, dar mai are încă multe aspecte sub lupa cercetătorilor. Fiind o tulburare de spectru, caracteristicile variază destul de mult de la o persoană la alta. Persoanele cu autism pot avea întârzieri de dezvoltare cognitivă și de limbaj, pot avea dificultăți în domeniul interacțiunii sociale sau comportamente stereotipe și tulburări in zona procesării senzoriale ...însă fiecare persoană cu autism este UNICĂ și are abilități și interese diferite.
Astăzi, în cadrul proiectului educațional "Săptămâna Conștientizării Autismului 2021" - propus de cons. educativ C.S.E.I Roman, d-nele prof. logoped Ionela Vătămănelu și Mihaela Zănescu au organizat activități distractive, jocuri sociale și de stimulare a limbajului elevilor cu TSA din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman.
Elevii cu DMM au ascultat o poveste cu tâlc, care ne învață adevăruri despre viață. "Savantlâcul" de azi : "Numai Timpul e în stare să înțeleagă cât de importantă este Dragostea în viață!”

































12




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu