Activități


Invitație în Împărăția Vitaminelor sau cum am învățat să facem o delicioasă salată de fructe. În cadrul proiectului educațional MĂ JOC ȘI ÎNVĂȚ, elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă sub îndrumarea atentă a a cadrelor didactice, Meșterca Angelina Elena , Chiriac Alina, Dămoc Felicia au fost astăzi adevărați bucătari, demonstrând o cunoaștere a regulilor de igienă. Elevii au respectat indicațiile rețetei culinare pentru a obține salata de fructe, au preparat și evaluat produsul-delicios!
🙂
Poftă bună!





























Activități de ergoterapie coordonate de instructorii de educație Andreea și Iulian Botezatu, pentru exersarea motricităţii fine a elevilor Centrului, a coordonării motrice și dezvoltarea sensibilităţii lor cromatice.














Activități de dezvoltare a abilităților expresiv-creative, a motricității fine și a coordonatorii mână-ochi. - coord. prof. Balan Maria












Activitate realizată cu ocazia Zilei Mondiale a Educației
"Școala trebuie adaptată la copii si nu copiii adaptați școlilor". Alexander Sutherland

Coordonatori: prof. Tatiana Ghebosu, prof. Anca Luca și prof Daniela Farcaș.

















HORA ANOTIMPURILOR

Proiect educational "Hora anotimpurilor", coordonatori: prof. Tatiana Ghebosu, prof. Anca Luca și prof. Daniela Farcaș






























CUPA EDUCAȚIEI SPECIALE LA TENIS DE MASĂ

Cu ocazia Zilei Educației, elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman au participat la CUPA EDUCAȚIEI SPECIALE LA TENIS DE MASĂ, o competiție sportivă de tenis de masă, alături de colegii de la CSEI Târgu Neamț și CSEI Al. Roșca Piatra Neamț.





Exatlon adaptat pentru elevi speciali-proiect educațional

Și în anul școlar 2022-2023, prin intermediul proiectului educațional EXATLON ADAPTAT PENTRU ELEVI SPECIALI ,se vor desfășura în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman activități variate.
Elevii școlii vor participa la tot felul de parcursuri și trasee adaptate prin care își pot dezvolta spiritul de echipă, spiritul de competiție și își pot îmbunătăți stima de sine.
Scopul proiectului constă în dezvoltarea motricității generale în context integrator a elevilor cu dizabilități, prin activități competiționale ce conferă acestora posibilitatea de a se regăsi, de a se exprima, de a avea parte de succes și de a primi motivația de a participa alături de ceilalți copii.
Activitățile se vor desfășura lunar și sunt foarte cunoscute și așteptate de elevii școlii. Echipa de implementare a acestui proiect este alcătuită din cadre didactice și nedidactice și anume: Chiriac Alina, Meșterca Angelina Elena, Botezatu Andreea, Botezatu Iulian și Liță Ramona.
Invităm pe toți cei interesați să ne fie alături.












MĂ JOC ȘI  ÎNVĂȚ-proiect educaționa

 Începând din luna septembrie anul curent în C.S.E.I Roman vor avea loc o serie de activități practice la care elevii școlii sunt invitați să participe. În cadrul proiectului educațional MĂ JOC ȘI ÎNVĂȚ , elevii școlii sunt implicați în activități practice variate ,cu scopul de a produce schimbări în comportamentul proactiv,atitudinea față de muncă, atitudinea față de sine și de ceilalți. Activitățile practice în care sunt implicați elevii școlii reprezintă mijloace de exprimare tot atât de bogate ca și limbajul, permițându-i elevului cu dizabilități să creeze, în realitate, ceea ce a văzut, a trăit sau imaginat.
Activitățile proiectului se vor desfășura lunar și invităm pe toți cei interesați să ne urmărească. Echipa de implementare este alcătuită din următoarele cadre didactice: Chiriac Alina, Meștercă Angelina Elena, Dămoc Felicia.
La această întâlnire , elevii școlii își pot alege activitățile pe care le vor desfășura pe tot parcursul anului școlar.











































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu